Prova bågskytte

Bågskytte har anor ända tillbaka till förhisto­risk tid (50 000 år sedan!), då som jaktform, men det vi idag menar med sporten bågskytte daterar sig till seklets början. Bågskytte är unik som sport, kombinationen precision, kon­centration och kondition, styrka, teknik ger avkoppling för både kropp och själ – en perfekt sport för den moderna människan. Bågskytte är en sport som passar man som kvinna ung som gammal och är en populär familjesport som utövas året runt. På tävlingar är skyt­tarna upp­delade i olika klasser beroende på kön, ålder och skjut­stil/utrustning. Bågskytte är idag en världssport och grenen tavelskytte utomhus ingår i de olympiska spelen. Sverige har haft stora fram­gångar inom sporten, speci­ellt inom grenarna, jakt- och fält­bågskytte som, liksom golf, sker på banor i park- eller naturområden.

Är du intresserad av att prova på bågskytte?
Vi anordnar prova-på dagar efter intresseanmälningar. Du anmäler ditt intresse genom att skicka mail till oss och skriv ”prova-på” i rubriken. Passet är ca tre timmar och och man får lära sig säkerhet, grunder, olika skjutstilar, tävlingsgrenar och självklart får man skjuta en massa pilar.
Från och med 2021 har vi slagit ihop prova-på och bågskytteskola, detta för att underlätta för alla parter. Nu behöver man inga flera kurser utan kan gå raka vägen in i de tränarledda träningarna.

Pris:
Vuxen 500 kr
Barn 350 kr

Bågskyttet sker på följande platser:
Under perioden oktober t.o.m. mars sker träningarna inomhus i Kevingeskolans idrottshall. Hallen ligger nära Mörby Centrum.
Från april t.o.m. september sker träningarna på vår utomhusbana i Rinkebyskogen, Danderyd (närmaste busshållplats heter Sätra Prästgård).
Träningstillfällena är vanligtvis på tisdagar, torsdagar och söndagar enligt ”skolkalendern”.
Aktuella träningstider finner du här: https://www.danapilen.se/traning/

Maila oss på kontakt@danapilen.se om ni har frågor eller skicka en intresseanmälan här nedan.